Vinter

Säsong december-april

Winterholiday

Drömmer du om ett vinterparadis med hästar och god mat då är det denna tur du skall boka. Detta ger dig upplevelsen av en exklusiv och lyxig vintersemester. Under dina dagar hos oss tar vi oss upp på kalfjället med skoter, åker häst o släde, rider under snöklädda träd och har mysiga kvällar vid brasans sken. Vill du har fart och fläkt kan vi erbjuda långa fina snö galopper på hästryggen eller kanske du vill testa att tolka på slalomskidor bakom en häst i full fart? Sporten heter Skijoring och våra hästar bjuder dig på den allra bästa hastigheten. Full fart framåt!

Får vi en solig dag så passar vi på att ta längre skoterturer upp till isolerade fjällsjöar där du kan få testa på isfiske. Du guidas av oss och det är alltid 2 gäster per skoter. Alternativt så hänger du med Johan och hjälper honom att vittja mårdfällor längs hans trapperline. Vi kombinerar dina dagar här efter dina o övriga gästers önskemål. Det finns alltid möjlighet att mysa med hästarna i stallet och ha lektioner i horsemanship i två dagar. Du bor och äter frukost endast med ditt resesällskap. Under kvällen serverar vi middagen i vår mysiga grillstuga med tända ljus och en sprakande brasa i bakgrunden. Vi genomför turen med 4-6 deltagare. Större grupper är möjligt att boka. Det finns även möjlighet att lägga till en extra natt efter sin tur om man till exempel vill passa på att ta en dag i slalombacken dagen efter som ligger 15 min från oss. Pris för extranatt- 450 kr/p.

Lunch och fika äter vi gemensamt, oftast utomhus eller i trevliga små fjällstugor.

Är man som grupp intresserad av en härlig smakupplevelse kan vi erbjuda 3-rättersmeny med “hemma hos” kock en eller två kvällar mot ett pristillägg. Det finns även möjlighet att boka lokal musiker/livemusik.

Så här kan dina dagar se ut på din winter holiday:

Dag 1

Ankomst kvällen innan.
09.30 Intro/horsemanship/ridning
12.00-13.00 Lunch 
13.00-16.00 Ridning/slädtur/skotertur/isfiske
18.00 middag

Dag 2

09.30 Forts. horsemanship /lektion/ridning
12.00-13.00 Lunch
13.00-14.00 Skijoring
14.00-16.00 Ridning/slädtur/skotertur

Det finns möjlighet att boka extranätter om man är
intresserad av att kolla in skidområdet som ligger 15 min från oss dagen efter.

Kortturer

Barntur

Detta är turen för de allra minsta, barnet får en trygg och lugn häst och leds av sin guide om det behövs. Vi börjar med att lära känna hästen, förbereder den för tur och borstar hästen ordentligt. Har barnet ridkunskaper blir det en liten sväng när de själva rider hästen, alltid med en ledare till hands.

Ingen längd- eller åldersgräns.

Ridning för nybörjare, mix

Vi erbjuder dig en lite kortare guidad upplevelse i fjällnära barrskog nära vattendrag och myrmarker. Här kan du som oerfaren eller erfaren ryttare ta dig fram till häst för att nå orörda skogsområden. Detta är en perfekt tur för dig som vill testa på westernridning eller som vill ta med dig familjen/vän på en fin naturupplevelse. Alla är välkomna. Vi tar oss fram på trygga trail hästar och turen kommer gå i lugnt tempo så att alla känner sig bekväm i sadeln.

Åldersgräns 10 år. Längdgräns 140 cm.

Specialtur med ridning för erfarna

Fart och fläkt för de riktigt erfarna, detta är det självklara valet för dig som verkligen kan rida och behärskar hästens alla gångarter. Vi rider längs fina grusvägar för att kunna ta lite längre galopper tillsammans.

Åldersgräns 14 år och längdgräns 155 cm.

Ridtur med fika

Nu är det dags för dig som vill komma längre ut i skogen och få det där kokkaffet och hembakta bullarna som alla pratar om. Efter en genomgång tar vi oss ut i fjällnära barrskog och rider vidare på mysig stigar förbi gamla fäbodvallar och vackra vattendrag. Du som rider denna tur kan vara nybörjare men behöver vara orädd.

Åldersgräns 10 år. Längdgräns 140 cm.

Kvällstur med pannlampa

Följ med på en mysig ridtur i vårt snöklädda vinterlandskap i skydd av mörker. Vi rider efter våra mysiga vinterstigar under snöklädda granar som gnistrar i pannlampans sken. Du kommer få uppleva den magiska känslan av lugnet som lägger sig när kvällen kommer. Är himlen klar kan vi ha turen att få se norrsken eller månen när den lyser upp naturen i sällskap av stjärnorna. Vi avslutar turen med glögg och varm choklad vid lägerelden. Vi rider och fikar i ca 1,5 timme. Turen sker i skritt.

Heldagstur

Vill ni hänga en hel dag på ranchen med oss? Under våra heldagsturer i vinter har ni möjlighet att följa med ända från morgonen när vi tar in hästarna och gör i ordning dem tills att vi rider in på ranchen vid skymning och sadlar av. Ni kommer att få träna på ert ledarskap och lära er några enkla horsemanship övningar som vi själva jobbar mycket med för att stärka vår kommunikation och relation till hästen. Dagens ridturer kommer att gå i ospårad djupsnö och på stigar i de snöklädda skogarna kring ranchen. På denna tur har vi även helt andra möjligheter att erbjuda både trav och härliga galopper! Lunchen serveras runt öppen eld. Vid fint väder äter vi ute men skulle det vara lite kallare har vi varma mysiga grillstugor att gå in och värma oss i.

Detta är ingen nybörjartur och du ska ha hyfsat god ridvana sedan tidigare.

Gruppbokning- Är ni ett gemensamt sällskap (minst 6 st) som är nyfiken på hur en dag på ranchen kan se ut har vi andra möjligheter att anpassa turen efter annan ålder/riderfarenhet. Det går även att lägga till ett gäng andra aktiviteter också för de som eventuellt vill prova på skijoring (tolka med skidor bakom galopperande häst) eller ta en mysig slädtur. Mejla till info@fjallridning.se för gruppbokning.

Åldersgräns 14 år och längdgräns 155 cm.

Slädturer

Trumvallsturen

Följ med på en kortare tur runt vår fäbodvall, Trumvallen. Denna turen passar de allra minsta så att de inte blir kalla om tårna. Ingen fika.

1 vuxenplats rymmer två små barn. Har du två barn som skall åka så bokar du 1 plats. 3 barn motsvarar 2 platser och 4 barn motsvarar 2 platser.

Fäbodturen dag

Slädturen som under dagens ljusa timmar tar dig och dina vänner på en längre slädtur i vacker härjedalsk miljö. Bädda ner dig bland fårfällar och njut av ljudet till hästens knarrande hovar i snön. Turen går upp till en fin gammal fäbodvall där vi stannar till för att njuta av en god fika runt elden. Turen går sedan hem mot ranchen igen.

Fäbodturen kväll

Slädtur i skymningen där vi åker som ovan med den härliga upplevelsen att glida hem i mörkret i facklornas sken.

Boka en oförglömlig upplevelse

Kortare turer som 1.5h och 7h kan du boka direkt på vår bokningssida hos bokadirekt.