Vinter

Säsong december-april

Winterholiday

Drömmer du om ett vinterparadis med hästar och god mat då är det denna tur du skall boka. Detta ger dig upplevelsen av en exklusiv och lyxig vintersemester. Under dina dagar hos oss tar vi oss upp på kalfjället med skoter, åker häst o släde, rider under snöklädda träd och har mysiga kvällar vid brasans sken. Vill du har fart och fläkt kan vi erbjuda långa fina snö galopper på hästryggen eller kanske du vill testa att tolka på slalomskidor bakom en häst i full fart? Sporten heter Skijoring och våra hästar bjuder dig på den allra bästa hastigheten. Full fart framåt!

Får vi en solig dag så passar vi på att ta längre skoterturer upp till isolerade fjällsjöar där du kan få testa på isfiske. Du guidas av oss och det är alltid 2 gäster per skoter. Alternativt så hänger du med Johan och hjälper honom att vittja mårdfällor längs hans trapperline. Vi kombinerar dina dagar här efter dina o övriga gästers önskemål. Det finns alltid möjlighet att mysa med hästarna i stallet och ha lektioner i horsemanship i två dagar. Du bor och äter frukost och middag endast med ditt resesällskap. Vi genomför turen med 2-6 deltagare. Större grupper är möjligt att boka.

Middagarna är förberedda av en kock med en lyxig touch. Du värmen den själv och njuter av den med tända ljus och en brasa som sprakar i bakgrunden. Luncher och fika äter vi gemensamt, oftast utomhus eller i trevliga små fjällstugor. På kvällen kan du även basta om du vill. Turen erbjuds tis/ons eller fre/lör regelbundet under vintern.

Är man som grupp intresserad av en härlig smakupplevelse kan vi erbjuda 3 rättersmeny med “hemma hos” kock en eller två kvällar mot ett pristillägg. Det finns även möjlighet att boka lokal musiker/livemusik.

Så här kan dina dagar se ut på din winter holiday:

Dag 1

Ankomst kvällen innan.
09.30 Intro/horsemanship/ridning
12.00-13.00 Lunch 
13.00-16.00 Ridning/slädtur/skotertur/isfiske
18.00 middag/bastu

Dag 2

09.30 Forts. horsemanship /lektion/ridning
12.00-13.00 Lunch
13.00-14.00 Skijoring
14.00-16.00 Ridning/slädtur/skotertur
18.00 Middag/bastu

Dag 3

Avresa efter frukost.

Kortturer

Barntur

Detta är turen för de allra minsta, barnet får en trygg och lugn häst och leds av sin guide om det behövs. Vi börjar med att lära känna hästen, förbereder den för tur och borstar hästen ordentligt. Har barnet ridkunskaper blir det en liten sväng när de själva rider hästen, alltid med en ledare till hands.

Ingen längd- eller åldersgräns.

Ridning för nybörjare, mix

Vi erbjuder dig en lite kortare guidad upplevelse i fjällnära barrskog nära vattendrag och myrmarker. Här kan du som oerfaren eller erfaren ryttare ta dig fram till häst för att nå orörda skogsområden. Detta är en perfekt tur för dig som vill testa på westernridning eller som vill ta med dig familjen/vän på en fin naturupplevelse. Alla är välkomna. Vi tar oss fram på trygga trail hästar och turen anpassas efter era förkunskaper och färdigheter.

Åldersgräns 10 år (9 år med ridkunskap) längdgräns 145 cm.

Specialtur med ridning för erfarna

Fart och fläkt för de riktigt erfarna, detta är det självklara valet för dig som verkligen kan rida och behärskar hästens alla gångarter. Vi rider längs fina grusvägar för att kunna ta lite längre galopper tillsammans.

Åldersgräns 10 år och längdgräns 155 cm.

Ridtur med fika

Nu är det dags för dig som vill komma längre ut i skogen och få det där kokkaffet och hembakta bullarna som alla pratar om. Efter en genomgång tar vi oss ut i fjällnära barrskog och rider vidare på mysig stigar förbi gamla fäbodvallar och vackra vattendrag. Du som rider denna tur kan vara nybörjare men behöver vara orädd.

Åldersgräns 10 år (9 år med ridkunskap) längdgräns 145 cm.

Kvällstur med pannlampa

Följ med på en mysig ridtur i vårt snöklädda vinterlandskap i skydd av mörker. Vi rider efter våra mysiga vinterstigar under snöklädda granar som gnistrar i pannlampans sken. Du kommer få uppleva den magiska känslan av lugnet som lägger sig när kvällen kommer. Är himlen klar kan vi ha turen att få se norrsken eller månen när den lyser upp naturen i sällskap av stjärnorna. Vi avslutar turen med glögg och varm choklad vid lägerelden. Vi rider och fikar i ca 1,5 timme. Turen sker i skritt.

Slädturer

Trumvallsturen

Under vintern erbjuder vi 2 dagarspaket med helpension. Vi specialanpassar turen efter önskemål och har möjlighet att erbjuda skotersafari, kurs i horsemanship, ridning, slädturer och fantastiskt god mat i vacker fäbodmiljö.

Fäbodturen

Slädturen som under dagens ljusa timmar tar dig och dina vänner på en längre slädtur i vacker härjedalsk miljö. Vi stannar vid Näsvallen och värmer oss i en mysig timmerstuga där vi fikar tillsammans.

Fäbodturen kväll

Slädtur i skymningen där vi åker som ovan med den härliga upplevlesen att glida hem i mörkret i facklornas sken.

Boka en oförglömlig upplevelse

Kortare turer som 1.5h och 7h kan du boka direkt på vår bokningssida hos bokadirekt.