Sommar

Säsong juni-september

Övernattningsturer

Westernridskola med fokus på trail rides och team penning. Under somrarna erbjuder vi fjällridning med max 9 deltagare. Hos oss hittar du erfarna ranch trail hästar som tar dig dit du vill gå. Vi har en blandning av american quarter, american paint, varmblod och kallblodig travare.

Rookieday

Rookieday, dygnet du aldrig glömmer! Här bokar du som är nybörjare eller lite ringrostig i sadeln. Efter en kort introduktion sticker vi iväg upp mot våra vackra fjälltoppar. Vi rider i väglöst land via flera olika naturtyper som går från barrskog till kalfjäll. Lunchen för dagen lagar vi över öppen eld när vi nått vårt mål, kalfjället. Du kommer att rida ca 6h med några pauser. Efter lunch tar vi oss vidare över fjället och avslutar dagen vid ranchen. På kvällen umgås vi runt lägerelden, det bjuds på god middag och efter maten har du möjlighet att bada vedeldad bastu och badtunna. Du bor enkelt i en liten stuga vid vår ranch och efter en god natts sömn åker du hem efter frukost.

Mountain Bonanza

Nu är det dags att frossa i fjället karga natur och ta din ridning till en ny nivå. I detta paket kommer du att guidas under två dagar på flera fjälltoppar. Vi startar turen kl 9 då vi hämtar och sadlar hästarna tillsammans. Efter en kort introduktion i paddocken drar vi iväg ut på fjället och vi lovar att du kommer att bli fascinerad över hästarnas förmåga att ta sig fram överallt. Detta blir fjällupplevelser som du sent kommer att glömma. På kvällen umgås vi runt lägerelden, det bjuds på god middag och efter maten har du möjlighet att bada vedeldad bastu och badtunna. Dag två startar på samma sätt som första dagen, vi rider på nya platser, nu är du proffs så vi kan ta dig till mer svårridna platser, kanske får du ta den där fjäll galoppen du drömmer om. Turen avslutas ca kl 16 dag två.

The cowboy experience

“Feel the rope in your hands and the dust in the air as you experience an authentic working vacation experience at Trumvallen Horseranch”. Här får du det bästa av allt! Det blir mil i sadeln, kommunikation med hästen och det roligaste av allt – arbete med kor. Under dina 3 dagar hos oss utvecklar du din förmåga att kommunicera med hästar.

Som start får du en efterfrågad fördjupningsdag med fokus på tydligt ledarskap och hästhantering – The cowboy way. Detta gör vi vid ranchen och ute på tur. Utöver det så blir det en dag på fjället och en dags arbete med korna. Vid bra väder siktar vi in oss på att övernatta vid vår fjällcamp, vid trädgränsen. Under detta dygn kommer du att få ta extra ansvar kring hästarna, matlagning och de sysslor som hör till en övernattning i det fria med hästar. Fjällcampen har flera enkla timmerstugor, vi sover under tak men det kan vara kallt på natten. Detta är äventyret för en ryttare som behärskar hästen i alla gångarter och ledigt kan ta sig upp i sadeln.

Föregående bild
Nästa bild

Ranch week

Vår absolut populäraste tur, fem dagar mixat med grymma fjällupplevelser och kurs i horsemanship samt arbeta med kor. Här kan du verkligen maxa din ranch upplevelse med hästar och kor. Du kommer inte att vara en gäst som står bredvid och observerar när andra arbetar utan du blir en del av vårt team med Cowboys, Cowgirls och Ranchhands. Dina fem dagar hos oss ger dig tillfredsställelsen av äkta hårt arbete och många timmar i sadeln kombinerat med otroligt vackra fjällvyer. Vi rider i helt orörda marker, korsar bäckraviner, över kalfjäll och genom skogar. Middagarna intas runt lägerelden tillsammans. När du är hos oss andas du allt som hör till en working cattle ranch och ges möjlighet att utvecklas i din ridning, ditt ledarskap och din cowsense. Du behöver ha en god fysik, klara av långa tuffa dagar i sadeln och behärska hästens tre gångarter helt obehindrat.

Alla dagar med hästarna genomsyras av The cowboy way – med ledord som ledarskap och kommunikation. Vid bra väder siktar vi in oss på att övernatta vid vår fjällcamp, vid trädgränsen. Under ett eller två dygn kommer du att få ta extra ansvar kring hästarna, matlagning och de sysslor som hör till en övernattning i det fria med hästar. Fjällcampen har flera enkla timmerstugor. Detta blir en upplevelse som du kommer att värdesätta hela ditt liv.

Kortturer

Barntur

Detta är turen för de allra minsta, barnet får en trygg och lugn häst och leds av sin guide om det behövs. Vi börjar med att lära känna hästen, förbereder den för tur och borstar hästen ordentligt. Har barnet ridkunskaper blir det en liten sväng när de själva rider hästen, alltid med en ledare till hands.

Ingen åldersgräns.

Ridning för nybörjare, mix

Vi erbjuder dig en lite kortare guidad upplevelse i fjällnära barrskog nära vattendrag och myrmarker. Här kan du som oerfaren eller erfaren ryttare ta dig fram till häst för att nå orörda skogsområden. Detta är en perfekt tur för dig som vill testa på westernridning eller som vill ta med dig familjen/vän på en fin naturupplevelse. Alla är välkomna. Vi tar oss fram på trygga trail hästar och turen kommer gå i lugnt tempo så att alla känner sig bekväm i sadeln.

Åldersgräns 10 år. Längdgräns 140 cm.

Specialtur med ridning för erfarna

Fart och fläkt för de riktigt erfarna, detta är det självklara valet för dig som verkligen kan rida och behärskar hästens alla gångarter. Vi rider längs fina grusvägar för att kunna ta lite längre galopper tillsammans.

Åldersgräns 14 år och längdgräns 155 cm.

Ridtur med fika

Nu är det dags för dig som vill komma längre ut i skogen och få det där kokkaffet och hembakta bullarna som alla pratar om. Efter en genomgång tar vi oss ut i fjällnära barrskog och rider vidare på mysig stigar förbi gamla fäbodvallar och vackra vattendrag. Du som rider denna tur kan vara nybörjare men behöver vara orädd.

Åldersgräns 10 år. Längdgräns 140 cm.

Dagsturer

Toppturen

Detta är den upplevelse som tar dig upp till kalfjällets vackra vyer och färger. Vid klara dagar ser vi så långt som till grannlandet Norge. Vi rider i väglöst land och tar oss genom olika naturtyper som fjällnära barrskog, unik fjällbjörkskog, myr och kalfjäll. Lunchen för dagen lagar vi över öppen eld när vi har nått vårt mål, kalfjället. På återfärden väljer vi nya vägar som leder oss tillbaka till ranchen. På grund av terrängen så går denna tur mestadels i skritt. Om man kan rida anpassar vi turen efter det, så gott det går. Här rider du som gäst mer självständigt då vi alltid sprider ut oss när vi når vidderna på fjället. Därigenom kommer du att få uppleva westernridningens avslappnade ridstil. Detta är inte turen för en oerfaren osäker ryttare, känner du att du är det så rekommenderar vi vår 1.5h mix istället.

Åldersgräns 14 år och längdgräns 155cm.

Boka en oförglömlig upplevelse

Kortare turer som 1.5h och 7h kan du boka direkt på vår bokningssida hos bokadirekt.